ALL-LLAHU Ju Shperbleftë !!!
..:: Temat ::..  
  INFORMACIONET
  Faqja Kryesore
  Historia e Janjevës
  Historia e Xhamisë
  Fotot e Xhamisë
  Ekipi i xhamisë
  Shkolla
  Dokumentar
  Karakteristikat
  Natyra
  Kur'an-i
  Kushtet e Fesë
  Pejgamberët
  Namazi
  Ramazani
  Respekti i Prindeve
  Kush është Krijuesi...?
  Pendimi
  Jetimi
  Lutje - Dua
  Takimi Me ALL-LLAHUN Xh.Sh
  Vdekja
  Video Islame
  Tregime
  Martesa në Islam
  Dhurata më e mirë në Xhenet
  99 Emrat e bukur të ALL-LLAHUT
  Nënë - Ty të diskriminojn e të nënqmojnë
  Po, u bëra një muslimane
  Vizita në Medres
  Rrenimi i Xhamisë
Shkolla
Shkolla e Janjevës -1974 Janjevë

Në qytezën e lashtë të Janjevës egziston shkolla fillore e cila është pasardhëse e shkollës së parë shqipe ne Kosovë . Në këtë shkollë e cila nuk pushoj së punuari asnjiher gjatë shkullit "XX" ku patëm disa luftëra, dy prej të cilave botërore dhe në këtë të dytën mu pershkak që shkolla nuk pushoj se punuari dhe për shkak të kundërshtimit që ju bëri fashistëve u vra patrioti dhe mësuesi "Idriz Ajeti" i cili në atë kohë punonte si mësues në shkollën e Janjevës. Shkolla e Janjevës nuk pushoj se punuari as ne ditet më të vështira te okupimit serb, pra aktivitetet mësimore zhvilloheshin në shtepi private te cilat shtëpi iliruan Janjevasit :Shahin Bikliqi, Halim Bikliqi,Zijadin Bikliqi, Enver Bikliqi,Halit Gashi, Milazim Bytyqi ,Aziz Gajtani,Nexhat Gashi,Murat Bikliqi..etj. Pas okupimit në Janjevë mësimi u zhvillua në shkollën e vjetër derisa shkolla e re e cila u ndërtua me ndjersën e prindërve Janjevas dhe e cila viteve 80-ta pati mbetur e përgjismuar, pra pas luftës kët shkollë e vazhdoj dhe e perfundoj ndertimin e saj oraganizata daneze "Adra" ,tani fal punës se shoqates Adra mësimi zhvillohet në shkollen e re ku mësimet i vijojn te gjithë nxënsit e Janjevës pa dallim nacionaliteti . Shkolla e Janjevës tani egziston me të gjitha kushtet e nevojshme klase te rregulluara me standart të lart , nxemje qendrore ,uje ,kabinetet për lëndet e caktuara ,fushat sportive :Futbollit, Basketbollit,Volejbollit dhe parkun me lodra për parashkolloret . Ne kuader te shkollës egziston edhe qendra rinore ku aktivitete mbajn te gjithë te rinjët e Janjevës pa dallim nacionaliteti ,aktivitetet te cilat zhvillohen ne kët qendër jan: Seminaret e ndryshme, aktivitete muzikore, bodybulding, Kurse te kompjuterave, Kurse te gjuhëve te huaja, mbramje rinore etj... Ne shkollen e Janjevës egzistojn kuadro profesional për zhvillimin normal te mësimit dhe nxënes-se te shkëlqyeshem qe më ndihmen e kushteve qe i përmendem me lart me siguri që ne te ardhmen do te dalin kuadro profesional dhe patriot te mëdhenjë po nga kjo shkollë ku edhe filloj mësimi shqip ne Kosove si :at Shtjefën Gjeqovi ,Baftjar Burhani qe ishin mësues.


..:: Recitim Islam ::..  
  Ne Allahut i kem besu
Ne All-ahut i kem besu
Pejgamberit i kem premtu
Çdo detyrë e obligim
Me ndërgjegjje do ta kryejmë

Falim namazin me respekt
Zeqat japim për çdo vjet
Ramazanin e agjerojm
dhe Bajramin e festojmë

Për Bajram presin kurban
Pasuri ata që kanë
Punë e shejtë e më e madhe
Kishe me qenë haxhxhi ne Qabe

Lumturi nuk ka pa fe
Te gjitha të mirat aty i ke
Po nuk dite me logjiku
Nga e vërteta ke deviju

T''jesh musliman është kënaqesi
Ti krysh borxhet me lumturi
Bën miresi hiq pa ia nda
veprat tua ke me i pa
 
Advertisement  
   
..:: Forcojeni ju Islamin ::..  
  Gjithëfalënderimet dhe gjithëlavdërimet i takojnë vetëm Allahut [Xhele Shanuhu], paqja mëshira dhe shpëtimi i Allahut qofshin mbi të Dërguarin e Tij Muhamedin (SalAllahu Alejhi ve Selem), familjen e tij, shokët e tij dhe gjithë muslimanët që ndjekin rrugën e tij deri në Ditën e Gjykimit.
Forcojeni ju Islamin në zemrat tuaja që Allahu ta forcoj atë në tokë!

 
..:: Oh Sa Shum ::..  
  OH SA SHUME I LUMTUR JAM
ME KETE DIN, ME KETE ISLAM
T,FALENDEROJ O ALLAH
QE ME BERE MUSLIMAN

JE I VETMI PERENDI
E KRIJOVE KETE GJITHESI
JE I VETMI QE ADHUROHET
ME NAMAZ ROBI T,AFROHET

JE I PASTER DHE PA T,META
FJALET E TUA JAN T,VERTETA
I MADHERISHUM JE ZOTI IM
VETUM TY TE BEJME ADHURIM

JE SUNDUS I GJITHESISE
JE DHURUS I MIRSISE
KUSH KERKON ZOT PERVEQ TEJE
DEL NGA RRUGA E KESAJ FEJE

KUSH PREJ TEJE NDIHME KERKON
PER ASGJE S,DO T,JET PISHMAN
T, FLANDEROJ O ALLAH
QE NA BERE MUSLIMAN.

  
 
Today, there have been 2 visitors (15 hits) on this page!
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=